Čokoláda k mlsání

Ingredience:

  • 400g sušenek nebo koupeného kakaového pečiva (např. Babeta)
  • 150 ml do tuha ušlehané šlehačky, smíchané s 5 lžícemi aromatického likéru (pro děti nahraďte sirupem)   + 200ml likéru (sirupu) na pokapání
  • 250g mascarpone, jemného tvarohu nebo lučiny

150g čokolády na vaření, nalámané   na kousky

 

Příprava jídla

1. Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.

2.
Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.§

3. Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.

Tvorba webových stránek zdarma Webnode