Čokoláda k mlsání
Ingredience:
- 400 g sušenek nebo koupeného kakaového pečiva (např. Babeta)
- 150 ml do tuha ušlehané šlehačky, smíchané s 5 lžícemi aromatického likéru (pro děti nahraďte sirupem) + 200 ml likéru (sirupu) na pokapání
- 250 g mascarpone, jemného tvarohu nebo lučiny
150 g čokolády na vaření, nalámané na kousky
Příprava jídla
1. Pečivo rozdrobte do mísy. Na vodní lázni (nebo v mikrovlnné troubě) rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout.
2. Šlehačku s likérem spojte s tvarohem a jemně do ní vetřete mírně vychladlou čokoládu.§
3. Polovinu drobečků rozdělte na dno servírovacích sklenic. Pokapejte likérem a na něj lžící navršte polovinu čokoládovo-šlehačkového krému. Vrstvy zopakujte.