Hořká čokoláda
Hořká neboli pravá čokoláda obsahuje kakaové máslo, kakaovou hmotu a cukr. Obsah kakaové sušiny by měl být nejméně 35%. Čokoládu můžeme považovat za kvalitní, obsahuje-li alespoň 50 % kakaových přísad.

Mléčná čokoláda
Mléčná čokoláda obsahuje kakaovou hmotu, kakaové máslo, cukr a důležitou součástí je kondenzované mléko. Mléčná čokoláda musí obsahovat nejméně 25 % kakaové sušiny. Kvalitní mléčná čokoláda obsahuje minimálně 30 % kakaových a 14 – 25 % mléčných součástí. Evropská unie vyžaduje zastoupení nejméně 35% pevných složek kakaa.

Bílá čokoláda
Bílá čokoláda obsahuje kakaové máslo bez pevných kakaových přísad, kondenzované nebo sušené mléko a cukr.Obsah kakaového másla musí být minimálně 20 %. Kvalitní mléčná čokoláda obsahuje minimálně 25 % kakaového másla a 25% mléka. Bílá čokoláda bývá o něco sladší než čokoláda tmavá.

Čokoláda s dodatky
Čokoláda s dodatky říkáme čokoládě, která kromě čokolády obsahuje také kousky něčeho dalšího, co dohromady s čokoládou utváří její specifickou chuť.Čokoláda může obsahovat sušeného ovoce, rozinky, želé, oříšky atd. Mezi nejoblíbenější a nejznámější patří právě čokoláda oříšková.

Plněná čokoláda
Č
okoládu můžeme plnit různými náplněmi. Mezi oblíbené patří především čokolády plněné nejrůznějšími likéry.Velice oblíbené jsou například pralinky nebo višně v čokoládě.

Porézní čokoláda
Porézní čokoláda je jakákoliv čokoláda se vzduchovými bublinkami. Všichni si jistě vzpomeneme na námi velmi oblíbenou „miluju bublinky“ čokoládu Aero.

Organická čokoláda
Organická čokoláda je vyrobená speciálně z organických surovin.

Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode