Kytičky s čokoládovou náplní

Ingredience:

  • 100 g pekanových či vlašských ořechů
  • 225 g másla pokojové teploty
  • 1 velké vejce
  • 80 g cukru krupice
  • špetka mleté vanilky
  • 300 g hladké mouky + na poprášení
  • ½ lžičky soli

 

Na náplň:

  • 250 g mléčné čokolády
  • 10 g tmavé čokolády
  • 15 g změklého másla
  •  

    Příprava jídla

    1. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Ořechy rovnoměrně rozprostřete na plech, vložte do trouby
    a pečte, dokud nezačnou libě vonět; trvá to pět až sedm minut. Vsypte je do mixéru a najemno rozmixujte
    .

    2. Elektrickým hnětačem ušlehejte máslo s vejcem a cukrem do pěny, asi čtyři minuty (směs občas seškrabujte ze stěn). Vešlehejte
    vanilku. Při nízké rychlosti přidejte mouku i sůl a dobře prošlehejte. Vešlehejte mleté ořechy. Těsto vyklopte na fólii a vytvarujte do vyšší placky, zabalte a vychlaďte dotuha, půl až tři čtvrtě hodiny.


    3. Dva plechy vyložte papírem a dejte stranou. Na lehce pomoučněném pečicím papíru vyválejte těsto dotenka. Přesuňte
    na jiný plech a dejte na pět až deset minut do mrazáku – tento trik napomůže větší křehkosti těsta. Pak vykrájejte kytičky, rozložte
    je na připravené plechy a opět pět až deset minut mrazte.


    4.
    Vyjměte z mrazáku a polovině kytiček vykrojte středy. Pečte dozlatova, asi dvanáct minut. V polovině pečení plechy otočte a pozičně vyměňte mezi sebou. Kytičky nechte i s papírem zcela vychladnout na mřížce.

    5.
    Připravte náplň: oba druhy čokolády rozehřejte ve vodní lázni a promíchejte mimo oheň, až se dobře spojí. Vychlaďte.
    Máslo prošlehejte elektrickými metlami při střední rychlosti a pak utřete s vychladlou čokoládou. Vychladlé sušenky můžete
    spojit čokoládovou náplní těsně před podáváním nebo je naplněné dejte do chladu, aby čokoláda zpevněla. Bez náplně a v chladu vydrží sušenky asi týden.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode